Wampfler AG se spojuje s Delachaux S.A. : Nový světový lídr v oblasti přenosu energie a dat

06.11.2006

Sdílet:
Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share by Email
Ke stažení: 
Globální zastoupení v dynamicky se rozvíjejícím světě / Rozšíření skupiny Delachaux S.A. je podstatnou výhodou pro zákazníky 

Weil nad Rýnem, 6. listopadu 2006. Akcionáři uskupení Wampfler AG podepsali včera s firmou Delachaux S.A. smlouvu o budoucí spolupráci. Wampfler AG se od ledna 2007 spojí s uskupením Delachaux Gruppe, jehož akcie jsou akreditovány na francouzské burze. Delachaux převezme 100 procent akcíí společnosti Wampfler. Bylo dohodnuto nezveřejňovat cenu transakce. Sídlo firmy Wampfler ve Weilu nad Rýnem zůstane beze změny, stejně jako podniková značka. 

Během jedno až dvouleté přechodové doby by se měla sloučit firma Wampfler AG s divizí Conductix která je v současnosti v rámci uskupení Delachaux výrobce napájecích systémů. Toto nové uskupení by se mělo stát v důsledku této transakce celosvětově vedoucím výrobcem systému pro přenos energie a dat. Zákazníkům to přinese důležité výhody: bude jim k dispozici celosvětová síť zástupců, rozsáhlá prodejní a servisní podpora a silnější výzkum a vývoj nových technologií. 

Celosvětově vedoucí firma

„Toto spojení nám zajišťuje rozhodující konkurenční náskok v náročném tržním prostředí,“ zdůrazňuje Stefan Ziegler, předseda představenstva firmy Wampfler AG. „Conductix a Wampfler se perfektni doplňují,“ dodává. Nové uskupení bude mít na globální úrovni zastoupení ve všech důležitých trzích, kde bude prezentovat i své celosvětově nejširší výrobkové portfolio. „Trhy, kde se pohybujeme, se v posledních letech výrazně konsolidují“ vysvětluje Ziegler. „Těší nás, že se stáváme vedoucím podnikem v této branži. Jedná se o pozitivní vývoj pro firmu Wampfler a z hlediska průmyslové logiky a strategie je to jediný správný krok“, říká Ziegler. 

Sídlo ve Weilu nad Rýnem posiluje svoji pozici

Sídlo firmy Wampfler AG zůstane nezměněno v Německu – není zde plánováno snižování počtu zaměstnanců. „V současném tržním růstu dokonce stále hledáme kvalifikované pracovní síly. Při současné situaci na trhu nemůžeme ani pomyslet na snižování stavu“, dodává Ziegler. 

Zachování sídla firmy ve Weilu nad Rýnem je v rámci uskupení Delachaux velmi důležité zejména proto, aby byla zachována současná personální kontinuita. Jak Stefan Ziegler, tak i další současný člen představenstva Christopher Friedrich, budou i nadále pracovat v představenstvu firmy Wampfler AG. Předpokládá se, že se oba nynější členové představenstva stanou po jedno až dvouleté přechodové době integrační fáze součástí vedení rozšířené divize přenosu energie a dat uskupení Delachaux a Stefan Ziegler bude vedení této divize předsedat. 

Současný technický ředitel a elen představenstva firmy Wampfler pan Uwe Bormann odejde v prosinci roku 2006 do již dlouho plánovaného důchodu. 

Stručný profil firmy Delachaux: 
Delachaux S.A. je mezinárodní průmyslový podnik akreditovaný na burze. Jedná se o významnou firmu v oblasti přenosu energie a dat a výrobku pro letecký a automobilový průmysl. Se zhruba 2000 zaměstnanci a více než 48 zastoupeními dosáhlo uskupení Delachaux Gruppe v roce 2005 obrat více než 468 mil. Euro. 

Stručný profil firmy Wampfler: 
Wampfler AG ( sídlo ve Weilu nad Rýnem ) je jeden z vedoucích světových výrobců napájecí techniky pro přenos energie a dat na pohyblivé spotřebiče. S více jak 500 zaměstnanci dosáhla firma v roce 2005 obrat vyšší jak 80 mil. EUR.