Conductix-Wampfler na veletrhu CeMAT 2011

13.04.2011

Sdílet:
Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share by Email

Systémová řešení pro vnitřní logistiku na stánku C42 v hale 12 / Velká nabídka pro tovární a logistické automatizace / Zasobování energií Shuttle systémy v kompaktních skladech / Inteligentní přestavba jeřábů

Weil nad Rýnem, květen 2011. Conductix-Wampfler, světový vedoucí výrobce systémů pro přenos energií a dat k pohyblivým spotřebičům, se představil 2. až 6. května 2011 na veletrhu CeMAT 2011 v Hanoveru v hale 12, na stánku C42 se svým produktovým spektrem pro oblast vnitřní logistiky.

Mnohostranná řešení pro tovární a logistické automatizace

Řešení pro přenos energií a dat u elektrických podvěsných drah, transferových a převážecích vozů, Skillet systémů, ale také pro dopravní systémy bez řidiče, satelity, regálové zakladače, třídicí zařízení nebo jeřáby starších typů jsou stěžejními prvky prezentace. Na veletržním stánku se mohli návštěvníci dozvědět vše také o IPT® (Inductive Power Transfer). Bezdotykový, indukční přenos energií a dat od Conductix-Wampfler byl podroben testování ve výzkumném projektu společně s firmou Daimler, který zadalo ministerstvo životního prostředí, ochrany přírody a bezpečnosti atomových reaktorů. Projekt se týkal využívání elektromobilů a byl oceněn společností Frost & Sulivan „New Product Innovation Award“. V továrních automatizacích prokázal IPT® všestranné možnosti použití už dávno.


Satelitní systémy jsou trendem v kompaktních skladech

V oblasti skladovací techniky - u kompaktních skladů - je stěžejním bodem Shuttle systém. Conductix-Wampfler nabízí inteligentní řešení pro jejich zásobování energií a tok dat. Shuttle systémy jsou flexibilní a stupňovitě rozšiřitelné a mohou být kdykoliv zvětšeny. Minimální hmotnost jednotlivých satelitů a možné zpětné získání energie, umožňují optimální výkony při zachování nízké spotřeby energie. Svými řešeními na napájení těchto moderních satelitních systémů podporuje výrazně Conductix-Wampfler požadavky automatických skladů na rychlé a energeticky nenáročné překládání malých břemen.

Energetická efektivnost při výrobě a přestavbách jeřábů

FFirmám zabývajícím se výrobou a přestavbami jeřábů představil Conductix-Wampfler jednak standardizované produktové portfolio pro halové jeřáby, ale také schopnost plánování a projektování specifických zadání u procesních a kontejnerových jeřábů. Provozovatelé kontejnerových jeřábů mají mimo jiné zkušenosti s tím, o kolik se mohou snížit náklady na palivo a emise CO2 na jejich „Rubber Tired Gantry Cranes“ (RTG) jeřábech přechodem k elektrickému pohonu.

„Rádi jsme odbornou veřejnost překvapili inovativními řešeními a ukázali, že díky našemu bohatému spektru výrobků a služeb nalezneme vhodné řešení pro každé zadání na přenos enegií a dat“, říká Michael Eckle, ředitel oddělení Global Marketing.

Díky mezinárodnímu zastoupení, dlouholeté projekční zkušenosti, orientaci na trh a aplikace, ale také díky širokému spektru produktů, vystupuje Conductix-Wampfler nejen jako dodavatel komponentů, ale také jako kompetentní poskytovatel systémů pro vnitřní logistiku.