Conductix-Wampfler AG kupuje Bestapower společnosti Besta AG

25.03.2010

Sdílet:
Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share by Email
Optimální doplnění portfolia produktů v oblasti ergonomických manipulačních systémů / spolupráce s mezinárodní obchodní sítí pokračuje / zákazníci profitují z rozšířené nabídky a mezinárodní účasti.

Weil am Rhein, březen 2010. Conductix-Wampfler AG, část skupiny Conductix-Wampfler - světového lídra ve výrobě systémů pro přenos energie a dat pro pohyblivé spotřebiče - převzal od společnosti Besta AG produktovou řadu „Bestapower“. Obě strany se dohodly, že kupní cena zůstane důvěrnou.

„Ze strategických důvodů bude v budoucnosti naším hlavním oborem činosti technika v oblasti měření stavu hladiny a těší nás, že jsme se společností Conductix-Wampfler našli kupce na produkty Bestapower, který může naši řadu výrobků úspěšně vést dál s přihlédnutím k potřebám zákazníků,“ vysvětluje Paul Hummel, výkonný ředitel společnosti Besta AG. Bestapower bude integrována do společnosti Conductix-Wampfler AG ve Weilu nad Rýnem do oddělení manipulační techniky EHS (Ergonomic Handling Systems), který vyvíjí například systémy pro přívod médií, ruční podvěsné dráhy, lehké podvěsné přesuvny a otočné výložníky k ergonomickému využití v montážních linkách a na montážních pracovištích. „Tato řada výrobků má velmi dobré místo na trhu, funguje již řadu let v mnoha průmyslových oborech po celém světě a je úspěšně využívána v různých odvětvích (například v automobilovém průmyslu) a tvoří optimální doplněk k našemu stávajícímu portfoliu výrobků,“ zdůrazňuje Winfried Schmuck, vedoucí oddělení automatizace Conductix-Wampfler AG. Přibližně 160 km spolehlivého systému pro přívod energií již bylo instalováno, často ve velmi důležitých zařízeních. Modularita systému umožňuje vytvořit ergonomické uspořádání pracovišť specifické podle jejich využití a tím také přispívá ke zvýšení bezpečnosti práce.

Nové možnosti pro zákazníky Bestapower

Díky integraci produktů Bestapower v EHS bude o zákazníky v Německu napříště pečovat přímo hlavní sídlo společnosti Conductix-Wampfler AG ve Weilu nad Rýnem. Zaměstnanci v EHS budou k těmto účelům osobně vyškoleni specialisty Besta. Fáze přechodu by měla být dokončena za čtyři až šest měsíců. Za účelem převodu daného spektra produktů již byly ve společnostech Besta a Conduxtix-Wampfler vytvořeny ve Weilu speciální projektové týmy.

S vlastními společnostmi a několika partnerskými firmami má společnost Conductix-Wampfler AG zastoupení téměř ve všech důležitých průmyslových zemích. Mezi její zákazníky patří mimo jiné jeřábové firmy, prodejci dopravní a skladovací techniky, výrobci osobních dopravních systémů, automobilový průmysl a renomovaní výrobci strojů. „Na základě celosvětové prezenci společnosti Conductix-Wampfler AG a její velké nabídky produktů se zákazníkům společnosti Bestapower otevírají zcela nové možnosti vytvoření na míru střižených řešení přenosu energie a dat dalece přesahující dosavadní nabídku,“ zdůrazňuje Schmuck.

Spolupráce se stávající obchodní sítí bude pokračovat

Aby bylo možné poskytovat osobní, kompetentní a hladce zajištěnou péči také mezinárodním zákazníkům, bude společnost Conductix-Wampfler AG dále spolupracovat se stávajícími obchodními zástupci Bestapower v Belgii, Francii, Velké Británii, Nizozemsku, Rakousku, španělsku, Kanadě, USA, Argentině, Brazílii, Kolumbii, Jižní Africe, číně, Indii i Japonsku.

Jsme přesvědčeni, že z nalezeného řešení budou mít stejnou měrou prospěch všichni zúčastnění – Besta, Conductix-Wampfler, obchodníci i zákazníci,“ říkají Hummel a Schmuck.