Kompaktní optický rotační převodník pro datové přenosy na motorových bubnech

28.03.2006

Sdílet:
Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share by Email
Ultrakompaktní způsob uchycení spolu s optimalizovaným vstupem optických žil umožňují snížení zástavbových rozměrů až o 70 %. Robustní konstrukce zajišťuje stabilní a spolehlivý provoz i při vysokých rychlostech pojezdu.

Průchozí optické žíly ( LWL ) spolu s použitím standardního připojení zabezpečují bezporuchový datový přenos s minimálními odchylkami, které se pohybují hluboce pod současnými cca. 3 dB.

Použití vysoce kvalitních plastických hmot spolu s poniklovanou ocelí a s nerezovou svorkovnicí ( IP 65 ) zajišťuje vysokou odolnost proti korozi i v agresvním prostředí. Protože je na tomto optickém převodníku použit systém průchozích optických žil, je jeho maximální počet otáček omezen. K dispozici jsou rotační převodníky navržené pro 40, 60, 90 nebo 120 otáček. Tím mohou být řešeny aplikace navíjecích motorových bubnů s pojezdem až do 1,5 km.

Další výhoda nového optického rotačního převodníku spočívá v možnosti zapojení 6, 12 nebo 18 optických žil ( LWL ) v „single“ nebo „multi“ zapojení. Navíc je možno zkombinovat na jednom převodníku oba typy zapojení optických žil.