Moderní jevištní technika od firmy Wampfler

30.06.2006

Sdílet:
Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share by Email
Ke stažení: 
Zakázka pro státní divadlo v Karlsruhe / Nové přívody energie a dat pro otočné jeviště / Montáž během jediného týdne

Firma Wampfler provedla modernizaci přívodu energie a dat pro otočné jeviště státního divadla Karlsruhe. Nové zařízení zajišťuje bezchybný přenos audio-, video-, DMX- a CAN-Bussignálů pro reproduktory a osvětlení právě tak jako přívod silového napájení pro pohony. Jádro systému tvoří kompaktní kroužkový sběrač se 142 póly a s minimálními nároky na údržbu, který je umístěn v centru otočného jeviště.

142 pólů v minimálním prostoru

142 pólů kroužkového sběrače je umístěno na ploše jen 480 x 690 x 1160 milimetrů. Aby bylo možno přenášet všechna požadovaná data prostřednictvím kroužkového sběrače umístěného na tak malém prostoru, navrhl Wampfler dva kroužkové sběrače nasunuté v sobě. Pro potřebnou údržbu a revize mohou být sběrače pohodlně demontovány bez použití specielních nástrojů.

Dvě další napájecí troleje zajišťují přenos energie a dat na vnější otočná jeviště. Oba napájecí systémy jsou chráněny pro-ti doteku dle platných VDE norem.

Montáž během jednoho týdne

Wampfler byl v rámci celého projeku odpovědný za plánování, konstrukci, dodávku a montáž jednotlivých komponentů. Aby bylo možno dodržet celkový harmonogram prací byl celý npájecí systém pro přenos energie a dat namontován a uveden do provozu během jediného týdne – během hrací přestávky v srpnu 2006. Jednalo se o pouhou část celkové rekonstrukce divadla, která probíhá již 2 roky.