Power & Free od Conductix-Wampfler: kompaktní, robustní a velmi flexibilní

31.08.2009

Sdílet:
Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share by Email

Modulární dvojkolejnicový dopravníkový systém / Možnost hromadění vozíků uvnitř kolejnice / Plně automatické řízení / Vysoká použitelnost.

Weil nad Rýnem, v srpnu 2009. Conductix-Wampfler AG použil u svého systému Power & Free (při zachování kompaktních rozměrů) funkci možnosti hromadění vozíků za sebou uvnitř kolejnice. Dvojkolejnicový dopravníkový systém má robustní konstrukci a zároveň je velmi flexibilní. Transportní vozíky jsou taženy poháněcím řetězem, který má pevný unašeč a nahrazuje pojezdové ústrojí. Pomocí stoperu a nájezdových sáněk může pohon automaticky vozíky zastavit, na těsno nahromadit a opět postupně rozjíždět. Odstavení a rychlosti jsou variabilní a mohou být také zvoleny nezávisle na sobě, pro jednotlivé okruhy řetězu. Kromě toho může být řízení spojeno s jedním nadřazeným řízením. Jak instalace do malých prostor, tak také odstraňování poruch, je díky modulární technologii s vyměnitelnými částmi systému jednoduché a lehké.

Power & Free Conductix-Wampfler může být jak hlavním systémem ve výrobě, tak také pomocným systémem v lakovnách, meziskladech ve výrobě, třídírnách nebo jako vyrovnání mezi rozdílnými výrobními intervaly.