Nová řešení přenosu energií a dat pro kontejnerové jeřáby

15.07.2015
ProfiDAT® a kabelové bubny High Dynamics SMART Drive zvyšují účinnost kontejnerových jeřábů

Sdílet:
Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share by Email

Červen 2015. Společnost Conductix-Wampfler prezentovala na veletrhu TOC Europe dvě nová řešení pro výrobce kontejnerových jeřábů. Systém přenosu dat ProfiDAT® využívá kombinovaného přenosového a trolejového profilu jako kanálu pro přenos dat, který nevyžaduje další instalační prostor. Motorové navíjecí bubny High Dynamics SMART Drive díky nově navrženým komponentám a pokročilému řídicímu algoritmu minimalizují zatížení kabelů i ve vysoce dynamických aplikacích.

ProfiDAT®: využití trolejového vedení pro přenos dat v reálném čase

ProfiDAT® je extrémně kompaktní řešení firmy Conductix-Wampfler pro přenos dat ve velmi náročném prostředí přístavu. Rostoucí úroveň automatizace v kontejnerových přístavech si žádá přenos stále většího množství dat a řídících signálů v reálném čase. Těmto zvyšujícím se nárokům vychází vstříc řešení ProfiDAT®, které k implementaci kdekoli na světě nevyžaduje žádné další povolení, je jednoduše integrovatelné do stávajících systémů. Nabízí rychlost přenosu dat až 100 Mb/s, RT kanál pro bezpečnostní signály PROFINET (PROFIsafe) a přenos zvuku i obrazu prostřednictvím sítě ethernet.

picture of the ProfiDAT data transmission system

Conductix-Wampfler má v nabídce variantu tohoto řešení jak pro kontejnerové jeřáby STS tak pro jeřáby E-RTG (elektrické kolové portálové jeřáby). V případě jeřábů E-RTG lze bez další prostorových nároků rozšířit stávající konfiguraci trolejí a pomocí PE vodiče integrovaného v přenosovém profilu vytvořit kompletní řešení přenosu energií a dat. U kontejnerových jeřábů STS se doplní potřebný profil paralelně nebo se instaluje jako integrované řešení PE do stávajícího trolejovému vedení. Anténa ProfiDAT® se pohybuje uvnitř profilu a je v kontaktu s mobilním přijímačem. Vzájemně komunikující vysílače a přijímače mají standardizovaná ethernetová rozhraní.

Vyšší efektivita, energetická účinnost i životnost

Motorový kabelový buben High Dynamics SMART Drive od firmy Conductix-Wampfler byl vyvinut speciálně pro vysoce dynamické jeřábové aplikace. Zejména v oboru automatizovaných stohovacích jeřábů jsou požadavky na pojezdové a přejezdové rychlosti i zrychlení výrazně vyšší a systémy pracují na samotné hranici maximálního zatížení kabelů. Nová generace motorových navíjecích bubnů Conductix-Wampfler má optimalizované těleso bubnu s minimální dosažitelnou setrvačností, ovládá se pomocí unikátního a vysoce pokročilého ovládacího softwaru a používá nově vyvinutou převodovku řady HD, která se dodává ve třech velikostech vždy s více než 20 převodovými stupni. Kombinací těchto komponent lze optimalizovat konstrukci pohonu, snížit zatížení kabelů a zvýšit energetickou účinnost.

High Dynamics SMART Drive Motorized Cable Reels by Conductix-Wampfler

V závislosti na požadavcích se pomocí našeho vlastního konstrukčního nástroje provádí výběr komponent ze stavebnicových modulů High Dynamics SMART Drive a vytváří se optimální řešení pro zákazníka a jeho aplikaci. Díky této evoluci produktu mohou zákazníci firmy Conductix-Wampfler své systémy provozovat s minimálním možným tahem kabelů, avšak současně dosahovat vyšších rychlostí i zrychlení (pojezdová rychlost až 300 m/min a až 200 m/min nad napájecím místem). V rámci dalšího vývoje všech komponent zamýšlí firma Conductix-Wampfler kromě čistě technických specifikací zapracovat do konstrukce produktu i náročné požadavky zákazníků na maximální dostupnost a jednoduchou údržbu.

Důležitý partner pro výrobce jeřábů

Novým řešením přenosu energií a dat potvrzuje firma Conductix-Wampfler svou pozici významného systémového partnera pro výrobce kontejnerových jeřábů, přičemž její dlouholetá aktivita na poli elektrifikace jeřábu RTG jí již přinesla celosvětové renomé. Nabídku inovací od firmy Conductix-Wampfler pro výrobce jeřábů doplňuje nový systém vážení kontejnerů LASSTEC na bázi senzorů Twistlock, který spolehlivě váží kontejnery a nabízí provozovatelům terminálů další výhody.