Conductix-Wampfler uspěl na pacifickém severozápadě

18.02.2016
Conductix-Wampfler byl vybrán jako dodavatel motorových bubnů řízených frekvenčním měničem

Sdílet:
Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share by Email

V následujících 5 letech Westshore investuje 275 mil. dolarů do výměny stárnoucích zařízení a modernizaci administrativního zázemí. V projektu je zahrnuta náhrada nákladní lodi Berth 1 a tří stacker-reclaimerů za plného provozu. Conductix-Wampfler byl vybrán jako dodavatel 8 motorových navíjecích bubnů řízených frekvenčním měničem. Každý stroj bude osazen hadicovým bubnem pro skrápění prachu, a druhým bubnem s kabelem pro přenos vysokého napětí, kombinovaný s ovládacími žilami a optickými vlákny. Kabel je složen z: 3x150mm2 pro jmenovytých 6kV, zemnící vodiče a 24 multimode optických vláken konstrukce Protolon(M)-R od Prysmian Group.

Námi dodávané bubny SMART Drive HD30 obsahují motory SEW s intergrovanými frekvenčními měniči. Tento pohon byl úspěšně použit již v několika přístavních aplikacích při elektrifikace E-RTG jeřábů. Mark Zuroske - manažer vývoje amerických trhů tvrdí: "poptávka po motorových bubnech řízených frekvenčním měničem v přístavních aplikacích je ohromná, tím trh manipulace se sypkým materiálem mění použití motorových bubnů z tradičního typu na ty řízené frekvenčním měničem." Stále více výrobců zařízení pro manipulaci se sypkým materiálem používá bubny řízené frekvenčním měničem na svých strojích.

V současné době nabízíme 3 úrovně motorových bubnů řízených frekvenčním měničem: standardní řízení, pokročilé řízení a pokročilé řízení přejezdu středového bodu. M. Zuroske dále tvrdil, že zatímco některé aplikace na trhu manipulace se sypkým materiálem stále více používají motorové bubny řízené frekvenčním měničem, naše osvědčené motorové bubny s magnetickou spojkou jsou nadále velmi vhodné pro většinu aplikací v této oblasti. 

Conductix-Wampfler byl úspěšný taktéž při nedávné dodávce motorového bubnu s magnetickou spojkou a dvou speciálně projektovaných nerezových kabelových vleček v nedalekém terminálu Neptune Bulk. Stacker-reclaimer byl modernizován výměnou stávajícího bubnu s navíjením za nový monospirální buben. Kabelová vlečka byla umístěna na stacker-reclaimer instalovaného roku 2014.   

Dále jsme dodali 2 motorové bubny s magnetickou spojkou pro nové nákladní lodě určené pro Pacific Coast Terminal v Port Moody v Britské Kolumbii. Součástí těchto bubnů je i kabel schválený CSA, vyrobený v pobočce Prysmian Group v North Dighton, USA

K dalším dodávkám patří kabelový buben pro lodný vykladač instalovaný na zařízení v Canpotex’s Portland, USA, a další smlouva byla uzavřena na nový buben pro potash tripper tamtéž. Obě zakázky Canpotex a projekt Westshore zahrnují užití speciálního kompositního kabelu od Prysmian.  

Ernesto Heller, manažer pro průmyslové trhy z Prysmian říká: "jsme svědky výrazného růstu poptávky po kompozitních kabelech, které se skládají ze silových vodičů, řídicí vodiče, a multimode optická vlákna v samostatně opláštěném kabelu, které se hodí pro navíjecí aplikace". V případě terminálu Westshore byly vybrány kabely těžebního a navíjecího typu (M)-R, které mají redukovanou hmotnost a vnější průměr. Stalo se tak z důvodu potřeby umístit velké monospirální cívky do omezeného prostoru. E. Heler konstatuje že Prysmian Group a Conductix-Wampfler dlouhá léta budovali pracovní vztahy což přináší benefity oběma stranám. To souvisí se zákazníky (výrobci), kteří upřednostňují, že odpovědnost za kompletní projekt převezme jedna společnost. Precision Crane Industries se stala zástupcem Conductix-Wampfler v Britské Kolumbii. Mateřská společnost Portal Crane Parts, Ltd má silnou pozici v segmentu manipulace se sypkým materiálem. Spolumajitel firmy p. Bret Bromhead má dlouholeté zkušenosti s prodejem a servisem komponentů jeřábů pro manipulaci s materiálem, jako jsou kabelové bubny, kabelové vlečky a jeřábové brzdné systémy.

Pan Bromhead uvedl, že se pohybuje na tomto trhu 20 a více let a velmi dobře zná pověst Conductix-Wampfler, jako dodavatele kvalitních výrobků. Několik významných přístavů bude používat pouze výrobky Conductix-Wampfler.