Conductix-Wampfler pomáhá řešit problémy se suchem u jezera Mead

13.01.2020
Obrovské úsilí v řešení dlouhodobého problému sucha u jezera Mead

Sdílet:
Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share by Email

Naše motorové kabelové bubny, včetně systému ochrany kabelů TrenchGuard a systémů kabelových vleček, napájí velký portálový jeřáb, určený pro manipulaci s nízkoúrovňovými čerpacími systémy. Čerpací systém je navržen tak, aby pomohl Nevadě kompenzovat klesající vodní hladinu jezera Mead na Hooverské přehradě. Společnost Ace World Companies (Fort Worth, Texas) uzavřela smlouvu s Conductix-Wampfler jako součást obrovského závazku vypořádat se s dlouhým suchem na jezeru Mead.

V roce 2015 zahájil vodohospodářský úřad pro jižní Nevadu projekt v hodnotě 650 milionů dolarů na vybudování nízkoúrovňové čerpací stanice, která by zajistila, aby voda mohla být přivedena do jižní Nevady, když to již není možné přes Hoover Dam. Spuštění čerpací stanice se očekává v roce 2020. Projekt předpokládá instalaci 22 nízkoúrovňových čerpadel a 12 vysokoúrovňových čerpadel, která mohou denně čerpat až 3 400 milionů litrů vody. Voda pochází z umělé jeskyně nebo vstupní nádrže o velikosti přibližně 11 200 m², která se nachází 150 m pod čerpací stanicí. Společnost Ace World dodala portálový jeřáb o nosnosti 220 tun pro manipulaci s trubkami a čerpadly. Jeřáb je vybaven zdvihacím zařízením o nosnosti 220 tun a dvěma pomocnými zdvihacími zařízeními s nosností 30 tun, které jsou zásobovány čtyřmi systémy kabelových vleček M Line 0320 od společnosti Conductix-Wampfler. U paty portálu zajišťuje motorový kabelový buben od Conductix-Wampfler spolehlivý přívod hlavního proudu a napájení podélného zdvihu. Kabely jsou uloženy v kabelovodech chráněných systémem TrenchGuard. Kabelový kanál probíhá paralelně s kolejnicemi jeřábu a chrání kabel proti přejezdům vozidel, vlivy prostředí a zasypání.

Gantry Crane Under Load Test

Podle vodohospodářského úřadu jižní Nevady klesla hladina vody v jezeře Mead od začátku sucha v roce 2002 o více než 40 metrů. Dvě hlavní čerpací stanice jsou 320 m pod hladinou a 305 m nad hladinou moře.

Čerpací stanice s polohou 267 m nad hladinou moře zajišťuje přívod vody do jižní Nevady, i když hladina Hooverovy přehrada klesne pod 273 m nad mořem a žádná voda nemůže stékat dolů po řece.