WirelessCharger 3.0 umožňuje inteligentní správu nabíjení baterie

04.07.2023
Conductix-Wampfler Automation GmbH je vítězem Brandenburg Innovation Award 2023

Sdílet:
Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share by Email

Vynikající odborné znalosti společnosti Conductix-Wampfler Automation GmbH v oblasti indukčního přenosu energie přesvědčily porotu soutěže Brandenburg Innovation Award 2023. Společnost se sídlem v Postupimi je jedním ze čtyř oceněných. Velký úspěch! Inovativním produktem, který společnost Conductix-Wampfler předložila a který nyní získal ocenění, je bezdrátová nabíječka WirelessCharger 3.0, indukční systém nabíjení baterií pro všechny typy průmyslových vozidel.

Se systémem WirelessCharger 3.0 představuje společnost Conductix-Wampfler řešení, které umožňuje bezdrátové, automatizované nabíjení baterií. Jörg Spiegel, vedoucí provozního oddělení, je potěšen, že má v portfoliu oceněný výrobek: "Ocenění za inovaci potvrzuje verdikt našich spokojených zákazníků - a naše nadšení z tohoto výrobku. Naše bezdrátová nabíječka přináší velké výhody v průmyslovém provozu mobilních zařízení. Díky naší technologii lze využít i malá časová okna pro nabíjení při nakládání zboží nebo během čekacích dob. Baterie mohou být menší a jejich opotřebení lze razantně minimalizovat, protože neexistují žádné otevřené kontaktní plochy. Seznam výhod by se dal ještě rozšířit."

"Průmyslová mobilita" na nové úrovni díky inteligentní technologii nabíjení

Technický klíčový prvek bezdrátové nabíječky 3.0 je indukční napájení (IPS). Převádí síťové napětí na střídavé napětí o vyšší frekvenci. Při použití lithiových baterií je proces nabíjení optimalizován díky neustálé interakci mezi palubním systémem řízení baterií (BMS) a indukčním zdrojem napájení. IPS dodává pouze takový výkon, který je v daném okamžiku potřeba. Nabíjení podle potřeby a krátké intervaly nabíjení snižují tepelné zatížení akumulátoru a prodlužují životnost článků. Celá konstrukce nabíječky WirelessCharger 3.0 znamená udržitelnost a ohleduplnost k životnímu prostředí. Systém se skládá pouze ze čtyř základních součástí, které lze recyklovat jednotlivě. Samozřejmostí je použití bezolovnaté elektroniky.

 

Kompetenční centrum "Wireless Power“

Wireless Charger 3.0 bylo kompletně vyvinuto v Postupimi. Výroba je zajištěna prostřednictvím místních dodavatelských řetězců v Braniborsku i berlínských firem. Montáž, včetně testovacích sérií, byla rovněž ze 100 % provedena v závodě Conductix-Wampfler Automation v Postupimi. Bezdrátová nabíječka 3.0 umožňuje Postupimi vyniknout jako centrum excelence pro inovativní technologie nabíjení baterií.

Příslušné produkty

WirelessCharger 3.0 – bezkontaktní nabíjení baterie