Conductix-Wampfler na veletrhu BAUMA 2016

08.04.2016
Inteligentní řešení přenosu energie a dat u strojů a zařízení ve stavebnictví, těžebním, důlním průmyslu a při manipulaci se sypkými materiály

Sdílet:
Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share by Email

Weil am Rhein, duben 2016

Conductix-Wampfler, ve světovém měřítku vedoucí výrobce systémů pro přenos energie a dat k pohyblivým spotřebičům prezentuje své výrobní portofolio na veletrhu BAUMA 2016, hala A3 | stánek 501. V souladu se současnými trendy elektrifikace stavební a těžební techniky budou představena zajímavá řešení, která přispívají ke snížení nákladů, ke zvýšení provozní bezpečnosti a také zajistí provoz bez škodlivých emisí.

Těžištěm prezentace jsou mimo jiné morotové navíjecí bubny s různými druhy pohonů a těles bubnů určené pro nejrůznější stroje a aplikace. Nová řada motorových bubnů řízených frekvenčním měničem „HD SMART Drive“ optimalizuje tah v kabelu a minimalizuje míru jeho opotřebení. Kompaktní kabelové bubny od Conductix-Wampfler určené pro elektrifikace lanových rypadel, vleků, vrtáků a velkých hydraulických bagrů přesvědčí potřebou jen malého instalačního prostoru. Velmi dobře se hodí díky nezávislému provozu k modernizaci stávajících systémů, tj. buď k přechodu na elektrický provoz nebo k zajištění napájení pomocí vlečných kabelů. Specifická řešení mohou být úspěšně intergrována do stávajícíh konstrukcí strojů. Speciální kabely zajišťují optimální pružnost a bezpečnost, vysokovýkonové kroužkové sběrače zajišťují přenos energie v každé situaci.

Spolehlivá řešení pro výbušná prostředí

Další důležitou výrobní oblastí jsou kroužkové sběrače a kabelové vlečky určené do prostředí s nebezpečím výbuchu. Zvláště v průmyslu manipulace se sypkými materiály, u těžebních a razících zařízeních je poptávka po robustním napájení s možností přenosu dat, protože mnoho strojů musí fungovat spolehlivě i při extrémních provozních podmínkách. Z tohoto důvodu vyvinul Conductix-Wampfler individuální řešení pro tato prostředí, která zahrnují nejlepší systémy přenosu energie s ohledem na požadavky zákazníků.