Nový koncept ovládání pro pohony motorových bubnů a velkých kabelových vleček.

15.09.2008

Sdílet:
Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share by Email
Integrace řízení do nadřazeného PLC / vysoká flexibilita při výběru frekvenčního měniče

Firma Conductix-Wampfler vyvinula pro svoje poháněné kabelové vlečky a navíjecí motorové bubny řízení, které může být integrováno do nadřazeného řídícího systému celého stroje, např. STS nebo RTG jeřábu. Nové řízení je nezávislé na výrobci nadřazeného systému a lze jej instalovat pro všechny běžné typy, které používají jeřáboví výrobci.

„Již dnes vyvíjíme produkt do budoucna a orientujeme se na potřeby trhu“, říká Markus Brogsitter, produktový manažer motorových bubnů firmy Conductix-Wampfler. Aktivní sledování trhu před zahájením vývoje nového konceptu řízení ukázalo, že obzvlášť flexibilita při výběru frekvenčního měniče a jiných řídících modulů hraje stále větší roli. „Abychom mohli našim mezinárodním zákazníkům poskytnout co největší možnost výběru a mohli jsme přitom dále pracovat na výhodách našeho systému, rozhodli jsme se, integrovat naše řízení do již existujících PLC zařízení našich zákazníků“, říká Brogsitter.

Zdokonalení / výhody pro zákazníka

Významné výhody nového řídícího systému jsou vedle vysoké flexibility při výběru výrobce a technologie i v přímém stanovení parametrů poháněných kabelových vozíků a motorových bubnů. Vysokou provozní bezpečnost garantuje použití různých bezpečnostních prvků, které navíc zjednodušují analýzu chyb. Pro řízení poháněných kabelových vozíků a navíjecích bubnů byla během tohoto vývoje zavedena různá technická vylepšení vedoucí k lepším technickým parametrům celého stroje. Například pro jeřáb napájený navíjecím motorovým bubnem s koncovým napájením jsme docílili rychlost pojezdu 300 m/min nebo jsme zvýšili maximální možnou přejezdovou rychlost přes středové napájení pro navíjecí buben na 150 m / min. Dalším bezpochyby nezanedbatelným argumentem je zvýšená celková životnost zařízení při minimálních nákladech.

Upevnění pozice vedoucího trhu

S tímto novým důležitým krokem ve vývoji podtrhuje Conductix-Wampfler svoji vedoucí pozici na trhu a určuje nová měřítka. Kabelové vlečky a motorové navíjecí bubny od firmy Conductix-Wampfler se používají na jeřábech a jiných zařízeních v přístavech, překládacích terminálech, ocelárnách a dolech po celém světě.