Zajištění kompletního přívodu energie na nejmodernější montážní lince pro výrobu užitkových vozů firmy MAN / Dodávka a realizace od jednoho dodavatele / Nasazení nově vyvinutého systému pro přenos médií W5-traxX

20.12.2006

Sdílet:
Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share by Email
Ke stažení: 

Firma Wampfler AG vybavuje nejmodernější závod na výrobu nákladních automobilů v Evropě. Zakázka pro společnost MAN se realizuje v polském městě Niepołomice blízko Krakova a zahrnuje kompletní dodávku médií ( stlačeného vzduchu a proudu ) pro zásobování montážních linek. Vedle dodávky všech potřebných komponentů zajišťuje Wampfler také veškeré potřebné koordinační a řídící práce na tomto projektu.

"V úzké spolupráci s firmou MAN jsme vyvinuli modulární koncept pro zavěšení všech montážních nástrojů a jejich zásobování potřebnými energiemi. Napájecí body jsou vždy na začátku montážních linek a média jsou poté nepřetržitě rozváděna kompletním úsekem montážních oblastí", vysvětluje manažer projektu pan Daniel Schlösser.

Wampfler v Niepołomici nasazuje svůj nově vyvinutý systém pro přenos médií W5-traxX. Stlačený vzduch je integrován do hliníkového nosného profilu a pomocí energetických řetězů, trolejí nebo kabelových vleček zásobuje pohyblivé spotřebiče nejenom stlačeným vzduchem ale i elektrickou energií a daty. Adaptibilní bezdotykový měřící systém umožňuje určit přesnou polohu pohyblivého vozíku a současně automatizovaný sběr dat z montážních oblastí.

Očekává se, že od poloviny roku 2007, okolo 650 zaměstnanců vyprodukuje 15 000 vozů ročně. Budou zde vyráběny dvě modelové řady vozů. Modelová řada MAN TGA WorldWide a MAN TGA převážně pro východní Evropu a společenství nezávislých států. Společnost MAN bude v Niepołomici investovat více jak 90 miliónů EUR.