Elektrifikace jeřábů pro australskou loděnici Osborne Naval Shipyard od Conductix-Wampfler

26.07.2019
Troleje a energetické řetězy pro 15 nových mostových jeřábů / použití v australské loděnici

Sdílet:
Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share by Email

Společnost Conductix-Wampfler odpovídá za dodávku trolejových systémů a energetických řetězců pro 15 mostových jeřábů pro projekt „Osborne South Development Project“ v australské loděnici Osborne Naval Shipyard v jižní Austrálii. Objednavatelem jeřábů (u jejich předního světového výrobce) je australská společnost Naval Infrastructure Pty Ltd., provozovatelem významné námořní loděnice je společnost ASC Shipbuilding Pty Ltd. (dceřiná společnost BAE Systems Australia).

Třída Hunter, nejmladší typ fregaty královského australského námořnictva, je postavena s novými mostovými jeřáby. Elektricky ovládaná zařízení v přístavech a loděnicích na pobřeží moří musí čelit extrémním provozním parametrům a nejdrsnějším podmínkám prostředí, i když se nepoužívají ve venkovním prostředí. 14 mostových jeřábů uvnitř a jeden portálový jeřáb venku v australské loděnici Osborne Naval Shipyard bude vybaveno trolejemi Conductix-Wampfler řady 0800. „Jednopólové troleje 0811 a 0813 používané k podélnému napájení se vyznačují svou modulární strukturou a téměř neomezenou rozšiřitelností co do počtu pólů a délky,“ vysvětluje Anthony Piscopo, manažer rozvoje obchodu v Conductix-Wampfler v Austrálii.

Robustní a stabilní energetické řetězy ze serie LM52 s hliníkovými rámy spolehlivě přivádějí potřebnou energii a data, a to i při vysokých rychlostech pojezdu jeřábových koček při jízdě do strany.

„O dodávce rozhodl nejen vysoký standard kvality našich výrobků, ale i skutečnost, že jsme schopni nabídnout ideální řešení z naší nabídky pro každou aplikaci. Conductix-Wampfler má mnohaleté zkušenosti s elektrifikací loděnic a přístavních zařízení a může poskytnout rozsáhlou technickou podporu na místě v různých fázích procesu plánování a výběrových řízení - jak v australských, tak i v evropských lokalitách.

„To znamená, že komponenty, které pocházejí z našich výrobních závodů v Evropě, můžeme lokálně uložit před dodáním na staveniště, což umožňuje vysokou míru flexibility. V Austrálii Conductix-Wampfler provozuje čtyři pobočky s celkem 35 zaměstnanci. V budoucnu budeme také schopni dodávat i náhradní díly v krátké době, “zdůrazňuje Piscopo.

Pouze tato optimální kombinace globální podpory se standardizovaným sortimentem produktů, současně místní kontakt a znalost podmínek a požadavků, jakož i možnost nabídnout v místě obvyklé obchodní podmínky, mohou optimálně sloužit potřebám OEM a koncového zákazníka.