Bezpečný a spolehlivý: ProfiDAT®compact přenos dat mezi stacionárními a pohyblivými spotřebiči

01.01.2021
Inovativní řešení šité na míru potřebám automobilového průmyslu

Sdílet:
Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share by Email
Ke stažení: 

Inovativní řešení od Conductix-Wampfler šité na míru potřebám automobilového průmyslu

Leden 2021. Společnost Conductix-Wampfler, jedna z hlavních světových výrobních společností produkující systémy pro přenos energií a dat k pohyblivým spotřebičům, představuje nově vyvinutý systém přenosu dat ProfiDAT®. Zatímco zavedený ProfiDAT® již byl úspěšně použit v oblasti manipulace s kontejnery, mostových jeřábů či intralogistiky, nový ProfiDAT®compact je mnohem menší a flexibilnější verze, která splňuje jedinečné požadavky automobilového průmyslu.

ProfiDAT®compact nabízí 3 funkcionality v jednom
“ProfiDAT®compact je štěrbinový vlnovodný systém pro nepřetržitý přenos dat mezi místní sítí a mobilními spotřebiči pohybujícími se podél troleje,“ vysvětluje Nico Knab, produktový manažer Conductix-Wampfler ve Weilu nad Rýnem. “Data jsou přenášena bezpečně a spolehlivě mezi stacionární a mobilní anténou. Anténa na mobilní jednotce je vedena pomocí kluzných kontaktů ve štěrbinovém profilu vlnovodu a vstupuje do štěrbinového vlnovodu bez kontaktu. Profil je instalován podél vodicí kolejnice, rovnoběžně s trolejovým systémem pro přenos energie.“ ProfiDAT®compact kombinuje tři funkce, které dříve musely být pokryty různými zařízeními: Zpracovává zabezpečený přenos dat, slouží jako ochranný zemnící vodič a lze jej rozšířit o optický poziční systém. Kombinace těchto tří funkcí šetří místo a snižuje náklady a čas instalace.

Kompaktní štěrbinový systém vlnovodu pro flexibilní aplikace
„Cílem bylo optimalizovat náš již úspěšně zavedený systém ProfiDAT® tak, aby splňoval požadavky dalších skupin zákazníků,“ vysvětluje Knab. „Výzvou při vývoji ProfiDAT®compact bylo navrhnout kompaktní systém bez ztrát při přenosu dat.“ Ve srovnání s ProfiDAT® byly rozměry nové verze výrazně sníženy. ProfiDAT®compact je proto flexibilnější a je vhodný také pro aplikace se zatáčkami, přejezdy a zdvihacími stanicemi. Vyznačuje se nízkou úrovní interference s jinými bezdrátovými systémy. ProfiDAT®compact lze například použít pro automatizované skladovací a vychystávací jednotky, regálové zakladače, přesuvny, třídiče nebo elektrifikované jednokolejné systémy.