CopperECO – ekonomické řešení pro přenos vysokých proudů během stojícího stavu

21.12.2020
Conductix-Wampfler představuje invoativní vodivý materiál pro troleje

Sdílet:
Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share by Email

Prosinec 2020. Conductix-Wampfler uvedl na trh novou inovativní trolej typu CopperECO.

CopperECO byla navržena jako ekonomické a efektivní řešení výzev, kterým výrobci a provzovatelé neustále čelí: přenos vysokých proudů ke spotřebiči, zatím co mobilní zařízení stojí, tj. je ve stojícím stavu, jako je tomu např. u jeřábů při nakládání a vykládání bez současného podélného pojezdu jeřábu.

Až dosud byl možný výběr pouze mezi prémiovou mědí s vysokou vodivostí a hliníkovou trolejí se zalisovaným nerezovým páskem, která sice nabízí nižší cenu, ale trolej má tendenci se lokálně zahřívat kvůli nerezovému pásku. Aby byl zajištěn bezpečný provoz zařízení i v kritických situacích, musely být často instalovány složité kombinace více sběračů s vysokými nároky na prostor.

S CopperECO nyní Conductix-Wampfler nabízí vynikající alternativu ceny a výkonu mezi mědí a hliníkem s nerezovým páskem. Tento inovativní typ troleje nabízí výrazně lepší vodivost ve srovnání s hliníkem s nerezovým páskem a umožňuje tak bezpečný přenos vysokých proudů i při provozu ve stojícím stavu. CopperECO je také vhodný pro náročné venkovní podmínky prostředí, včetně námořních přístavů.

Troleje typu CopperECO jsou k dispozici pro programy Single PowerLine 0812 a 0813 a jsou zvláště vhodné pro spolehlivé napájení kontejnerových a mostových jeřábů, AS/RS, zařízení pro přepravu osob a zábavní techniky.