Inteligentní řešení přepínání pro bezpečnostní úseky údržby jeřábů

23.03.2021
PowerGuard 0800 od Conductix-Wampfler

Sdílet:
Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share by Email

Březen 2021. Společnost Conductix-Wampfler, jeden z předních světových výrobců  systémů pro přenos energie a dat k pohyblivým spotřebičům a zařízením, uvádí na trh systémové řešení, které lze použít k bezpečnému a snadnému odpojení úseků pro údržbu jeřábů.

Mostové jeřáby se staly nepostradatelnými v dnešním prostředí průmyslové výroby. Na jedné jeřábové dráze je často provozováno několik jeřábů. To nabízí větší flexibilitu a zvyšuje produktivitu. Pro údržbu jeřábů je důležité bezpečně opravovat  jeden jeřáb, aniž by se musely odstavovat všechny ostatní jeřáby a aniž by byla ohrožena bezpečnost pracovníků údržby.

Conductix-Wampfler má nyní jednoduché a bezpečné řešení této náročné situace: PowerGuard 0800.

PowerGuard 0800 byl navržen pro použití s ​​trolejemi řady 0812 a 0813 a stává se užitečným funkčním řešením v situacích, kde vyvstává otázka: Jak vypnout napájení jednotlivých zařízení na společné troleji, zatímco ostatní zařízení mají pokračovat v provozu ? Jinými slovy: Jak zajistím maximální bezpečnost bez větších ztrát produktivity?

PowerGuard 0800 je inteligentní spínací systém, který umožňuje vypnout a uzemnit jednotlivé úseky pro údržbu. Zbytek dráhy zůstává aktivní a plně použitelný. Úseky údržby mohou být umístěny uvnitř dráhy i na jejích koncích.

Tzv. oddělovací zóny zabraňují možným kolizím stále pracujících jeřábů s jeřábem, který prochází údržbou. Nebo - mnohem horší - srážky s personálem údržby nebo údržbářským vybavením, jako jsou zvedací plošiny. Tyto oddělovací zóny navíc zabraňují náhodnému přenosu napětí do oblasti údržby prostřednictvím sběračů proudu pracujícího jeřábu.

Spínače na spínacích jednotkách jsou zabezpečeny proti nesprávnému ovládání konceptem inteligentního klíče a lze je také kombinovat se stávajícími bezpečnostními prvky, jako je například zabezpečení visacím zámkem. Správná spínací sekvence je vždy zajištěna konstrukcí. Dodatečnou bezpečnost zajišťují doplňková signální světla pro vizuální indikaci napěťí jednotlivých fází.

PowerGuard 0800 je použitelný jak pro nová zařízení, ale lze jím také snadno dovybavit stávající jeřábové systémy.