Nové optické převodníky “CFO 2”

05.08.2011
Data transmission

Sdílet:
Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share by Email
Ke stažení: 
Optická polymerová vlákna zaručují bezkontaktní rotační přenos velkého množství dat / Přenos rychlého Ethernetu po optických kabelech: délka vlákna až 50 m / Odolnost proti elektromagnetickému rušení

Agrate, v srpnu 2011. Conductix-Wampfler, přední světový výrobce systémů pro přenos energie a dat k pohyblivým spotřebičům, vyvinula nový optický převodník. Pod názvem "CFO 2" nabízí řešení umožňující bezkontaktní full-duplex přenos na dva pasivní a nezávislé kanály s optickými polymerovými vlákny.

Rotační převodník a kabely jsou určeny pro rychlosti až 100 megabitů za sekundu a jsou optimalizovány pro zelené, modré a červené světlo. CFO 2 je proto obzvláště vhodný pro použití v provozech, které jsou náročné na spolehlivost, mají nízké nároky na údržbu a bezproblémový vysokorychlostní přenos dat - např. ropné plošiny, větrné elektrárny, tovární roboty, výrobní stroje nebo video-monitorovací systémy s otočnými kamerami.

Přenosové trasy CFO 2 jsou až do 50 m - dosud nejdelší u rotačního převodníku. Hlavní výhodou přenosu světelných signálů je také jejich odolnost vůči elektromagnetickému rušení. CFO 2 má kromě toho ochranu proti chemickým vlivům a kabel je odolný vůči olejům a mazacím tukům díky polyuretanové a kevlarové izolaci. Počáteční kroutící moment je 0,1 Nm, maximální počet otáček 300 za minutu při životnosti více než 15 milionů otáček.

Tento optický převodník byl vyvinut R&D Department v Conductix-Wampfler Itálie. CFO 2 byl navržen pomocí nejnovějšího softwaru,postaven a následně podroben celé řadě testů: test nepřetržitého provozu a zátěžové zkoušky, jakož i kontroly provozní a skladovací teploty. tažná síla kabelu je až 80 N. Rotační převodník prošel testem vibrací dle normy EN60068-2-64 (5-300Hz,10.22 gRMS) a také šokovým testem EN60068-2-27 a MIL-STD-810F (semisinus 200g / 6ms).

Test s přenosem ethernetu do rychlost 1 Gigabit za sekundu proběhl úspěšně. Pro přenosové délky 15 m je odpovídající kombinace CFO 2 a Media Converteru krátce před uvedením na trh.