Daniel Dörflinger nový přededa představenstva firmy Wampfler AG

26.03.2008

Sdílet:
Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share by Email
Ke stažení: 
Smlouvy Stefana Zieglera a Christophera Friedricha skončí dle dohody v polovině roku 2008 / První etapa začlenění je úspěšně dokončena

Od dubna 2008 řídí Daniel Dörflingter, jako nový předseda, chod představenstva firmy Wampfler AG ve Weilu nad Rýnem. „Spojení s firmou Conductix nám zajistilo rozhodující náskok v hospodářské soutěži v oblasti mimořádně dynamického trhu. Díky této personální změně zahájíme další fázi integrace“, prohlásil Stefan Ziegler, stávající předseda představenstva firmy Wampfler AG.

Daniel Dörflinger (38 let) začal svoji kariéru v podniku Behne Apparatebau GmbH, která patřila k uskupení firem Wampfler. Zde pracoval v letech 1995 až 1997 v odbytovém oddělení. Rok 1998 strávil v pobočce Kentucky v USA, kde vybudoval základy úspěšného prodeje v nové odbytové oblasti. Do roku 2000 byl odpovědný za export firmy Behne-Wampfler GmbH. Následně vedl obchodní divizi „Stroje & Zařízení“ firmy Wampfler AG a v letech 2005 až 2007 převzal řízení divize „Jeřáby & těžké strojírenství“, která byla nejsilnější divizí jak z hlediska obratu tak i dynamiky růstu. Od začátku tohoto roku pracuje jako vedoucí oddělení globálního marketingu. V posledních osmi letech byl členem podnikového vedení ve Weilu a podílel se na začlenění do skupiny firem Delachaux. Vyrůstal v nedaleké oblasti Markgräflerland a proto je úzce spojen s podnikem a jeho okolím.

Úspěšný proces integrace

Firma Wampfler AG zaznamenala tři po sobě jdoucí rekordní roky. V minulém roce 2007 podnik zvýšil obrat o 7%, tedy na 107,2 milionů euro a do roku 2008 vstupuje s nejvyšším objemem zakázek v dějinách firmy. V roce 2007 stoupl počet pracovníků o 5%, na 548 zaměstnanců. Finanční ředitel Christopher Friedrich: „Z úspěchu podniku přímo profitovali naši spolupracovníci.“ V uplynulých letech vždy dostali odměnu závislou na hospodářském výsledku firmy a to ve formě flexibilní složky, která v mnohých případech odpovídala celé měsíční mzdě.

Stefan Ziegler a Christopher Friedrich opustí podnik uprostřed letošního roku po úspěšném zvládnutí integrační etapy. Ziegler přišel k firmě Wampfler AG před více než deseti lety, Friedrich před osmi. V rámci první fáze integrace byla významně posílena zejména celosvětová prodejní síť, podpora prodeje, lokální servisní činnost, výzkum a vývoj. Společně s firmou Conductix disponuje dnes Wampfler pobočkami na všech rozhodujících trzích včetně rozsáhlého výrobkového portfolia. „V minulých letech jsme zformovali úspěšný, inovační a dynamický podnik, který je ze strategického pohledu velmi dobře vybudován. Podník navíc prochází velmi dynamickým konsolidačním procesem“, říká Ziegler.

Osobnost Daniela Dörflingera zaručuje potřebnou personální kontinuitu ve Weilu nad Rýnem. „S novým směrem a velmi dobrým týmem se cítíme být dobře připraveni pro úspěšnou budoucnost ve Weilu“, zdůrazňuje Dörflinger. Nové globální působení ve společnosti Delachaux Gruppe otevírá firmě Wampfler další možnosti. Daniel Dörflinger říká: „Těším se na novou výzvu.“