Inteligentní řešení pro globální výzvy

01.09.2005

Sdílet:
Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share by Email
Firma Wampfler realizovala v posledních letech dodávky napájecích systémů pro pohyblivé spotřebiče po celém světě. Mezi nimi jsou i známé a uznávané projekty. Řešení obchodní sekce Cranes & Heavy Machinery nalézají využití především u těžkých jeřábů. Například dodávky těžkých kabelových vozíků s vlastním pohonem pro kontejnerové a stohovací jeřáby pro terminál Pasir Panjang v Singapuru. Technikou firmy Wampfler byly vybaveny také jeřáby koncernu Eurogate, systémy kontejnerového terminálu Burchardkai v Hamburku a v přístavu v Georgii v USA. Pro drapákový jeřáb pro překládání rudy společnosti Thyssen-Krupp v Duisburgu, vyvinula firma Wampfler pohyblivý přívod energie, který musí odolávat extrémním okolním podmínkám.

Tam kde musí být dopravovány lehčí náklady nebo osoby, přicházejí ke slovu řešení sekce Transport & Automation. Např. v kanadském Montrealu: přívod energie pro šikmý výtah ve futuristické Olympijské věži. Více na jih, v americkém hráčském ráji Las Vegas napájí troleje od firmy Wampfler vlaky spojující luxusní hotely Mandalay Bay, Luxor a Excalibur. V Londýně zajišťuje technika firmy Wampfler přívod energie k obřímu kolu „Millenium Wheel“a k jeho kabinám. Na letišti v Zurichu realizoval Wampfler komplexní řešení napájení pro podzemní vlaky dopravující osoby k jednotlivým terminálům. Bylo dodáno a namontováno celkem 12 kilometrů trolejového vedení. V současnosti vybavuje Wampfler pro akciovou společnost Stöcklin Logistik systémem trolejí regálový sklad irského výrobce nápojových lahví Quinn Glass v Ince u Liverpoolu. Tento sklad je momentálně největší svého druhu v Evropě.

Avšak nejen v zahraničí, ale také v Německu se sází na technologie od firmy Wampfler. V hudebním divadle „Tabaluga & Lili“ v Oberhausenu, které je považováno za architektonický a technologickýskvost, bylo jak osvětlení scény, tak pohyblivé jeviště vybaveno navíjecími kabelovými bubny, které umožňují dokonalé inscenace oblíbených muzikálů. V Lörrachu vyjel v červenci 2005 první elektrobus v Německu, vybavený bezdotykovým nabíjením baterií. Napájení energií tohoto mikrobusu zajišťuje systém IPT ( Inductive-Transfer-System), který byl vyvinut firmou Wampfler. Tentýž ekologický přívod energie pro nabíjecí stanice elektrobusů je používán i v Turíně, Ženevě a Lucernu.