Jedinečné testovací zařízení firmy Wampfler uvedeno do provozu

07.07.2006

Sdílet:
Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share by Email
Napájecí technika může být nyní vyvíjena a testována v podmínkách, které jsou velmi blízké reálnému provozu / Testovací zařízení pro vývoj nových řešení napájení na kontejnerových jeřábech

Weil nad Rýnem, 7. července 2006. Firma Wampfler AG uvedla do provozu celosvětově unikátní testovací zařízení pro vývoj napájecích systému přenášejících energii a data na pohyblivé spotřebiče. Zařízení s pojezdem více jak 130 metru dlouhým simuluje reálný provoz přístavního kontejnerového jeřábu. Váží 20 tun, je zhruba 8 metrů vysoké a přes 7 metrů široké. 

„Zejména v tržním segmentu kontejnerových jeřábů nepřetržitě stoupají požadavky na napájecí systémy“ zdůrazňuje Stefan Ziegler, předseda představenstva firmy Wampfler AG, během uvádění celého zařízení do provozu. V současnosti tvoří 95 procent globálních přepravních kapacit lodní doprava, z toho je zhruba 70 % přepravováno pomocí kontejneru. Množství přepravovaných kontejnerů stouplo od roku 1982 celosvětově o cca. 1 000 procent. V kontextu těchto skutečností je zřejmé, že jeřáby se neustále zrychlují, stoupají požadavky na jejich výkonnost, kvalitu a spolehlivost. „Nové testovací zařízení nám umožní tento trend sledovat a přizpůsobovat se mu tím, že budeme neustále vyvíjet, testovat a optimalizovat nové inovativní komponenty pro přenos energie a dat“, říká Ziegler. 

Tato nová technika nám umožňuje kriticky zkoumat nejmodernijší zařízení s rychlostí pojezdu až 300 m / min.. Ať už se jedná o navíjecí motorové bubny, kabelové vlečky, energetické řetězy, troleje, nové řídicí systémy nebo datové přenosy „Powertrans®“ – s pomocí tohoto nového testovacího zařízení může Wampfler simulovat reálné provozní podmínky pro všechny systémy přenášející energii či data. „Pro nás to znamená podstatnou konkurenční výhodu – pro naše zákazníky velké plus ohledně naší výkonnosti a spolehlivosti“, říká Ziegler 

Stručný profil firmy Wampfler:

Wampfler AG ( Weil nad Rýnem ) je jeden z celosvětově vedoucích výrobců systémů pro přenos energie a dat pro dynamické aplikace. S celkem zhruba 500 zaměstnanci dociluje uskupení firem Wampfler ročního obratu přes 80 mil. EUR.