Wampfler optimalizuje svůj program kabelových vozíků

02.08.2007

Sdílet:
Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share by Email
Ke stažení: 

Tři nové řady kabelových vozíků pro moderní STS kontejnerové a procesní jeřáby / Optimalizovaný podvozek / Rychlosti pojezdu až do 300 m / minutu

Firma Wampfler vyvinula tři nové řady kabelových vozíků pro moderní STS kontejnerové a procesní jeřáby. Všechny tři programy jsou určeny pro ploché a kruhové kabely a jsou navrženy pro hmotnost kabelové smyčky od 350 do 800 kg. Tyto vozíky se vyznačují optimalizovaným podvozkem, což jim umožňuje dosáhnout rychlosti až 300 m / minutu.

„Budoucnost již začala, neboť dnes je u moderních kontejnerových jeřábů již obvyklá rychlost kočky 250 m / minutu“, uvádí Dietmar Haag, produktový manažer kabelových vozíků firmy Wampfler.

Vedle řady pro výkonné procesní jeřáby disponujeme nyní kabelovými vozíky pro kontejnerové jeřáby s kočkou taženou lanem a pro kontejnerové jeřáby s poháněnou kočkou na jeřábech řady Panamax, Megamax a Malaccamax.

Optimalizovaná koncepce podvozku s osově symetrickým uspořádáním kladek podstatně zlepšuje jízdní vlastnosti kabelových vozíků. Podvozek byl navržen pro vysoké rychlosti a přejezdy spojů pojezdových nosníků na STS jeřábech. Všechny použité materiály jsou schopny odolávat extrémním vlivům okolního prostření – např. v subtropických oblastech. Díky důsledné optimalizaci zjednodušují nové kabelové vozíky uvedení do provozu a snižují náklady na údržbu.

Výroba kabelových vozíků je jednou z klíčových oblastí firmy Wampfler – zejména v této technice se jedná o celosvětově vedoucí firmu. Naše kabelové vozíky jsou instalovány po celém světě v hutích, přístavech, zinkovnách, a kompostovacích zařízeních. V posledních letech vybavil Wampfler svými kabelovými vozíky více jak 400 STS kontejnerových jeřábů a 3000 zakládacích jeřábů.

Wampfler AG je součástí uskupení společnosti Delachaux Group a má sídlo ve Weilu nad Rýnem v Německu. Je to celosvětově vedoucí firma v produkci systémů pro přenos energie a dat k pohyblivým spotřebičům. Společnost Wampfler je zastupována 12 vlastními společnostmi a několika partnery skoro v každé průmyslově důležité zemi.V roce 2006 činil její obrat s 500 zaměstnanci bezmála 100 miliónů Eur.