Wampfler technologie pro novou generaci jeřábů

01.02.2006

Sdílet:
Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share by Email
Ke stažení: 
Firma Wampfler, jeden z vedoucích světových výrobců napájecích systémů pro pohyblivé spotřebiče získala důležitou zakázku pro významného výrobce jeřábů z Düsseldorfu – firmu Gotwald Port Technology. Jedná se o komplexní dodávky napájecích systémů pro novou generaci plně automatických stohovacích jeřábů typu ASC. Tyto jeřáby jsou určeny pro mezinárodní logistickou firmu P&O.

Pro tyto automatické jeřáby, které mohou na sebe stohovat až 5 kontejnerů, bude Wampfler dodávat jako hlavní napájecí systém navíjecí motorové bubny, pro napájení kočky a vertikální pohyb spreaderu budou použity energetické řetězy. Pro tuto zakázku byly stávající napájecí systémy inovovány aby byl zaručen jejich bezporuchový provoz a dlouhá životnost i při velkém dynamickém zatížení. „Tržní segment kontejnerových a plně automatizovaných jeřábů klade extrémní nároky na technologii, kvalitu a logistiku. Proto nás těší, že jsme získaly tuto náročnou zakázku“, říká Claus Burger, který je odpovědný za tento projekt u firmy Wampfler.

První jeřáby typu ASC kompletně vybaveny napájecí technikou od firmy Wampfler budou uvedeny do provozu během roku 2006 na terminálu firmy P&O v Antwerpách. Touto technologií by měly být v budoucnu vybavovány i další přístavy. “ Tímto projektem bychom chtěli upevnit naši vedoucí pozici jako dodavatel komplexních napájecích systémů”, vysvětluje Daniel Dörflinger, vedoucí sekce Cranes&Heavy Machinery. Počítá s tím, že technické požadavky na jeřáby typu STS a RTG budou přeneseny dále i na automatické jeřáby. “Know-how, spolehlivost a nové technologie budou hrát v tomto segmentu stále důležitější roli. Jsme přesvědčeni, že Wampfler má nejlepší předpoklady tyto stále roustoucí nároky splnit”, říká Daniel Dörflinger.