Wampfler vybavuje největší regálový sklad v Evropě

22.09.2005

Sdílet:
Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share by Email
Akciová společnost Wampfler jeden z vedoucích světových výrobců systémů pro napájení pohyblivých spotřebičů, vybavuje v současné době ve Velké Británii největší regálový sklad v Evropě systémy trolejového vedení pro přívod silové energie a řídicích signálů. Zakázka firmy Stöcklin Ltd. UK., dceřiné společnosti švýcarské Stöcklin Logistik AG, zahrnuje výrobu, dodávku a montáž. Regálový sklad v Ince u Liverpoolu patří irskému producentovi skla Quinn Glass a je vystavěn na pozemku, který odpovídá velikosti devíti fotbalových hřišť.

24 regálových uliček, každá o délce 290 metrů, musí být vybaveno přívodem energie. „Na základě úbytku napětí pro tuto délku při koncovém napájení jsme se rozhodli pro řešení pomocí našich trolejí program 812“, vysvětluje Georg Bongartz, který je u firmy Wampfler zodpovědný za tento projekt. V tomto případě se jedná o sedmipólové troleje, které zajišťují přívod energie a přenos řídících signálů pro 24 regálových zakladačů. „Pro přenos silové energie používáme hliníkové troleje, pro přenos řídících signálů používáme troleje ocelové“, říká Georg Bongartz. Hliníkových trolejí bude použito přibližně 28 kilometrů, ocelových zhruba 21 kilometrů. K tomu musí být namontováno 4.800 konzolí, které budou ukotveny do podlahy jako nosný prvek pro troleje.

Společnost Stöcklin Ltd.uzavřela projekt s pobočkou firmy Wampfler ve Velké Británii – společností Wampfler Co. Ltd. UK. Technické řešení a logistický koncept byly zpracovány v centrále podniku ve městě Weil am Rhein. Z důvodu ohromných dimenzí skladu byla zvolena logistika v pěti etapách dodávky. Výroba trolejí je přitom prováděna v souladu se stavem stavebních prací. Na místě je montáž trolejí dozorována přímo pracovníky firmy Wampfler, kterou provádí firma která je těmito pracemi pověřena. „Nyní jsme již namontovali 50 procent trolejového vedení“, sdělil Georg Bongartz ke stavu prací. Výroba skla právě začala a použitelné úseky regálového skladu jsou již využívány paralelně s probíhajícími montážními pracemi. Ještě v tomto roce má být největší regálový sklad v Evropě kompletně uveden do provozu.