Wampfler zajišťuje přívod proudu pro moderní přístavní jeřáby

12.12.2007

Sdílet:
Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share by Email
Kompletní přívod energie pro 10 „Automated Stacker Cranes“ (automatických stohovacích jeřábů) od firmy Gottwald Port Technology / Použití v přístavu Antverpy / Plánování nových jeřábů pro další přístavní zařízení

Wampfler AG, jeden z předních výrobců systémů pro přenos energie a dat pro pohyblivé spotřebiče bude dodávat pro 10 nových „Automated Stacker Cranes“ (ASC) firmy Gottwald Port Technology kompletní napájecí systémy. Jedná se o moderní, v přístavech dosud jedinečné stohovací jeřáby firmy Gottwald vyrobené pro mezinárodní logistický podnik DP World. Na základě uzavřené rámcové smlouvy mezi firmami Wampfler a Gottwald byla vystavena sériová objednávka napájecích systémů. Prvních 10 stohovacích jeřábů této nové generace je uváděno do provozu v přístavu v Antverpách. Další projekty pro přístavy od firmy DP World jsou už v plánu.

Dodávka firmy Wampfler zahrnuje kompletní přívod energie pro plně automatické ASC. Podnik z Weilu nad Rýnem vybavil prvních deset automatických stohovacích jeřábů jak motorovými bubny pro hlavní přívod proudu, tak energetickými řetězy pro pojíždění kočky a vertikální pohyb zakladačů. Tyto stohovací jeřáby umožňují naskládat až 5 kontejnerů nad sebou, mohou jezdit s plnou zátěží rychlostí až 240 m/min. a vyznačují se zrychlením až 0,45 m/s². Proto patří mezi nejrychlejší svého druhu na světě a vyznačují se mimo jiné i speciálními požadavky na napájecí systémy. Pro jednotlivé komponenty firma Wampfler vyvinula různá inovační zlepšení s cílem zvýšit životnost pro tyto mimořádné podmínky. Samozřejmostí je bezporuchový provoz při vysokém dynamickém zatížení. „Aby byl zajištěn provoz i v nejnáročnějších podmínkách, jsou jeřáby dimenzovány i pro práci ve větru s rychlostí až do hodnoty 10 Beaufortovy stupnice“, konstatuje Claus Burger, odpovědný vedoucí obchodního oddělení Cranes & Heavy Machinery firmy Wampfler.

Budoucí záměry

Trh s kontejnerovými jeřáby a plně automatizovanými terminály je považován v oboru jako obzvlášť náročný s ohledem na technologii a kvalitu, zároveň se ale jedná o trh s mimořádným potenciálem růstu. „Jelikož know-how, spolehlivost a nové technologie v tomto odvětví hrají rozhodující roli, považujeme se za nejlépe vybavené pro tyto požadavky,“ říká Burger. Do roku 2010 se mají uskutečnit další sériové objednávky od firmy Gottwald pro přístav v Antverpách. Celkem je přitom plánováno vyrobit a dodat přes 100 stohovacích jeřábů. „Jelikož společnost DP Wold plánuje také modernizace přístavů na jiných stanovištích, počítáme do budoucnosti s dalším využitím našich napájecích energetických systémů“, dodává Burger.