Conductix-Wampfler realizuje první projekt elektrifikace kontejnerových jeřábů v Brazílii

14.10.2016
Elektrifikace jeřábů RTG

Sdílet:
Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share by Email

Říjen 2016. Conductix-Wampfler, přední světový výrobce systémů pro přenos energií a dat k pohyblivým spotřebičům, elektrifikoval v jihobrazilském kontejnerovém přístavu Portonave ve spolkovém státě Santa Catarina 18 jeřábů RTG.Portonave se tím stal prvním, plně elektrifikovaným kontejnerovým terminálem v zemi a je považován za vzor ostatním jihoamerickým kontejnerovým přístavům.

Přestavba započala na konci roku 2015 a byla dokončena v listopadu 2016. V tomto časovém úseku vybavil Conductix-Wampfler celou RTG-flotilu, která ovládá 29 kontejnerových bloků v přístavu, kompletním plně automatickým Drive-In L systémem, stejně jako trolejovým vedením. "Byli jsme touto zakázkou velmi potěšeni, neboť ji považujeme za klíčový projekt", zdůrazňuje Alessandro Cezar, vedoucí Conductix-Wampfler v Brazílii.

Conductix-Wampfler Brazil se zavázal u tohoto projektu na klíč k zodpovědnosti nejen za stavbu ocelových konstrukcí, ale také za všechny kroky od instalace až po uvedení do provozu. E-RTG systémy využívají nejnovější technologie ke zvýšení produktivity, spolehlivosti a flexibility. Hlavním argumentem pro výběr řešení trolejovým vedením se systémem Drive-In L, byla kompaktní, jednoduchá stavební technologie. Umožňuje použití u všech typů RTG. Díky použití plně elektrického pohonu nejsou zapotřebí žádné další pneumatické nebo hydraulické komponenty. „S integrovaným systémem přenosu dat, automatizovaným řízením, diagnostikou, monitorováním a dalšími bezpečnostními systémy představuje systém Drive-In L velký krok v oblasti plné automatizace“, říká Cezar.

Marcelo Diniz, provozní manažer v Portonave S/A, je spokojen: „Investice do plně elektrizovaných RTG systémů dokládá naši snahu o vysoce kvalitní a výkonnou manipulaci s nákladem, která současně chrání životní prostředí a zlepšuje pracovní podmínky našich spolupracovníků v přístavu.“ Portonave splňuje všechny požadavky bezpečnostího kódu ISPS a dosahuje tím vyšší konkurenceschopnosti při mezinárodních obchodních operacích a tudíž stejné úrovně s nejlepšími terminály na světě.

Portonave Aerial Photo