Speciální přenos energie a dat pro ruské železárny

29.03.2017
Conductix-Wampfler finalizes order for SMS Group

Sdílet:
Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share by Email
Ke stažení: 

Weil nad Rýnem, Březen 2017. Conductix-Wampfler, jeden z největších světových výrobců systémů pro přesnos energie a dat k pohyblivým spotřebičům, vyvinul a dodal systém pro přenos energie a dat pro přesuvny sloužící k transportu ocelových pánví, šrotu a strusky společnosti Tulachermetské železárny v Tule, v Rusku, 200 kilometrů jižně od Moskvy. Klient je mezinárodně působící skupina SMS, specializující se na systémy a zařízení pro zpracování oceli a neželezných kovů. Výzvou tohoto projektu - šest dvojitých spirálových motorových bubnů pro kabely odélce přes 1,000 metrů stejně tak hadicové bubny pro přenos argonu k použití v obzvláště drsných podmínkách. Specifické požadavky na elektrické parametry vyžadují úzkou spolupráci s předním výrobcem kabelů

Speciální navíjení kabelu vyvinuto ve spolupráci s výrobcem kabelů je na trhu unikátní. S šesti stínněnými napájecími žílami pro frekvenčně řízené pohony, 20 ovládacími žílami, dvou stíněných ztočených párů řídících linek a šesti optických vláken Typu 50/125, jsou tyto speciální kabely velmi specificky přizpůsobené k aplikaci a místním předpisům. Bubny, s jejich neobvyklou délkou navíjení, byly instalovány v ochraných místech nad pracovním prostředím. Kabely a hadice jsou zavěšeny a podepřeny válečkovými kladkami každé tři metry. Navijáky jsou poháněny AC motory – v kombinaci s MAG-Drive magentickou spojkou vyvinutou společností Conductix-Wampfler, “spojení motorových navíjecích bubnů se speciálními kabely, všechny poháněné pomocí velmi robustní magnetickou spojku, garantuje dlouho trvající spolehlivé použití v tomto horkém, agresivním prostředí,” říká Jürgen Schmidt, Obchodně výrobní technolog z Conductix-Wampfler.

Rotační optické převodníky pro přenos velkého množství dat

Řešením pro ocelárny vyvinuté společností Conductix-Wampfler, je použití rotačních optických převodníků (TFO), které jsou ideální pro přenos vysokoobjemových dat na dlouhé vzdálenosti. Mohou být vybaveny samostatným módem (9/12) nebo multi-módem (50/125 a 62.5/125) optických kabelů. Samostatný mód (˂1.5 dB) nebo multi mód (˂1.0 dB) tlumení a ve variantách pro 40, 80 nebo 120 otáček a 6,12,18 nebo 24 vláken. Standartní konektor je Typ ST, ale FC, SC, a ostatní typy jsou také dostupné na požádání.

Balíček řešení – se standardizovanými kabelovými navíjecími bubny, komponenty pro jednoduché skladování náhradních dílů, zajišťuje hladký, konzistentní provoz přesuven. „Pro Tulachementskou ocelárnu, je na prvním místě spolehlivost, jelikož každé neplánované zastavení vede k vysokým ztrátám v produktivitě,“ dodává Schmidt.