Automated Guided Vehicles (AGVs) in a Warehouse

Bezkontaktní příležitostné nabíjení pro plně automatizovanou výrobu a logistiku

10.09.2021
Wireless Charger 3.0 | výkonný | spolehlivý | efektivní

Sdílet:
Share on Twitter Share on Facebook Share on LinkedIn Share by Email

Září 2021. Společnost Conductix-Wampfler, jeden z předních světových výrobců systémů pro přenos energie a dat pro pohyblivé spotřebiče, představuje Wireless Charger 3.0, řešení pro nabíjení zařízení pro ukládání energie, které je založeno na indukčním přenosu energie a umožňuje tak bezkontaktní, automatizované nabíjení baterií.

V moderní výrobě a logistice nabývají na významu automatizovaná vozidla bez řidiče. Současně se zkracuje doba odpočinku vozidel, protože jsou neustále využívána v souvislosti s celosvětově rostoucím internetovým obchodem a enormními výrobními cykly. Aplikace příležitostného nabíjení implementovaná do provozních procesů zde nabízí moderní řešení, jak využít i malá časová okna, například při čekání během nakládání, pro bezdrátové, indukční nabíjení. Kromě toho je možné používat menší baterie a životnost článků se prodlužuje díky krátkým, ale častějším nabíjecím procesům, protože jsou méně namáhány. Wireless Charger 3.0 od společnosti Conductix-Wampfler se skládá pouze ze čtyř kompaktních základních komponent. Systém lze namontovat vertikálně i horizontálně a tím jej flexibilně integrovat do již existujících výrobních nebo skladových procesů.

Inteligentní správa baterie, propracovaný design

Hlavou a srdcem produktu Wireless Charger 3.0 je stacionární indukční zdroj IPS (Inductive Power Supply), který mění síťové napětí na střídavé napětí o vyšší frekvenci. Magnetické pole generované v ISP (Inductive Stationary Pad), který je namontován pevně v podlaze nebo na stěně, se bezkontaktně setkává s IMP (Inductive Mobile Pad), který je umístěn na vozidle, a přeměňuje magnetické pole zpět na proud. To se v připojené elektronické jednotce MPU (Mobile Power Unit) mění na stejnosměrné napětí, které se používá k nabíjení baterie. Výhody tohoto systému jsou různorodé: "IPS je vybaven stavovým displejem a přebírá přenos energie orientovaný na poptávku. Pokud se baterie pravidelně průběžně nabíjí podle potřeby, nedochází ke škodlivým stavům nabití v dolním a horním rozsahu," vysvětluje Mathias Wechlin, produktový manažer společnosti Conductix-Wampfler, a dodává: "Wireless Charger 3.0 nabízí mechanickou ochranu před opotřebením a je v tomto ohledu bezúdržbová. Na cívkách ani podložkách nejsou žádné otevřené kontaktní plochy, ale jsou plně zapouzdřené, a proto jsou bezpečné na dotek a vykazují obrovskou odolnost vůči vlivům prostředí." Díky eliminaci mechanického otěru lze bezdrátové nabíječky používat i v oblastech, které jsou zásadně citlivé na kontaminaci, jako jsou čisté výrobní prostory ve farmaceutickém nebo potravinářském průmyslu. Vysoká účinnost a použití nejmodernějších elektronických komponentů činí z bezdrátové nabíječky 3.0 moderní řešení pro automatizovanou logistiku budoucnosti.

Příslušné produkty

WirelessCharger 3.0 – bezkontaktní nabíjení baterie